Awesome Screenshot – hudo dobro orodje za slikanje zaslona in urejanje slike

Ste še med tistimi, ki najprej slikate celoten zaslon, nato sliko shranite, jo odprete v programu Slikar/Paint, potem pa tam rišete puščice in okvirčke in sliko pod drugim imenom shranite? Kot da že ta komplicirana pot ni dovolj, nastopi še problem, ko je spletna stran daljša od višine vašega ekrana. Da bi rešili to težavo, morate spletne strani prikazovati v dveh delih ali pa dva dela poskušate čim bolj nevidno zlepiti skupaj.

Vse te težave bodo z eno potezo ukinjene, če vaš brskalnik opremite z vtičnikom Awesome Screenshot.

Sliši se kot top shop oglas, ampak orodje Awesome Screenshot omogoča nekaj odličnih zadev, ki vam bodo olajšale delo:

  • Slikate lahko le delček zaslona in tako imate že v prvem koraku pravilno obrezano sliko, ki se vam odpre v novem oknu.
  • V novem oknu se vam odprejo vse najnujnejše možnosti za urejanje slike. Dele slike lahko označite, poudarite, pobarvate ali prikrijete. Na sliko lahko dodate lahko tudi besedilo.
  • Sliko lahko shranite v vašo posebno spletno shrambo in z urejanjem nadaljujete kadarkoli želite.
  • Ko zaključite z urejanjem, imate 3 zelo dobre možnosti: sliko lahko shranite na svoj računalnik ali jo le skopirate ali pa prek povezave pošljete nekomu drugemu, ki bo poleg lahko vnesel komentarje in to kljub temu, da sploh nima vtičnika Awesome Screenshot.
  • Še ena odlična prednost je možnost posnetka celotne strani, kar reši problem, če želite pokazati strani, ki so daljše od višine zaslona.

Awesome Screenshot

Kljub vsem pohvalam obstaja tudi nekaj slabosti:

  • Awesome Schreenshot ne omogoča zajemanja ekrana, če želite slikati karkoli drugega, kar ni del spletne strani znotraj brskalnika. Ne morete torej slikati namizja, svoje mape, drugega odprtega programa …
  • Prav tako je onemogočeno zajemanje številnih strani, ki so varnostno zaščitene (https://)

Delovanje je lepo prikazano v spodnjem videu.

Brezplačna uporaba orodja Awesome Screenshot omogoča vse zgoraj našteto, vendar pa je vaša spletna shramba slik omejena na 1 mapo (mapam pravijo project) z največ 30 slikami. Če plačate letno naročnino po precej ugodni ceni, pa se vaša shramba močno poveča. Seveda, če to sploh potrebujete.