Trije uporabni zapisi z bloga Virtua PR: o vsebini za objave, o lektoriranju lastnih besedil in o zgodbah

Vsake toliko je dobro narediti korak v neznano in kaj pustiti za seboj, da se lahko odprejo nove poti. Izkušnje se nabirajo in bogatijo, svet pa čaka. Ob zaključku dela na agenciji Virtua PR vam serviram tri zapise v enem. Napisala sem jih za poslovni blog Virtua PR, koristni pa so lahko za marsikoga.

Kje in kako najdemo vsebino za objave?

V podjetjih, ki se primarno ne ukvarjajo s pisanjem in z vsebinami, pogosto težavo predstavlja vprašanje: »Kaj naj objavljamo?« Kaj objavljati na družbenih omrežjih, na spletnem mestu, na blogu, v različnih publikacijah, v e-novicah …? »Saj nimamo dovolj novic« je običajen pomislek, a pogosto se izkaže, da to ni čisto res. V tem zapisu boste našli nekaj idej za objave.

Kje in kako najdemo vsebino za objave?

 

Kako lektoriramo svoje besedilo?

Lektura lastnega besedila je zato garaško delo! Na srečo obstajajo triki, s katerimi lahko prelisičite svoj um, ki vam želi olajšati delo s tem, da ne vidite lastnih napak. Razkrivam vam šest trikov, s katerimi lahko našli in popravili več napak v svojem besedilu.

Kako lektoriramo svoje besedilo?

 

Objavljajmo zgodbe!

Odzivi na družbenih omrežjih so lahko odličen vir vsebine. In prav lahko se vam zgodi, da imate pozitivnih odzivov in omemb veliko. V zapisu preberite, kaj storimo z njimi in kako jih učinkovito uporabimo? Izvedeli boste tudi, kaj sploh je “marketinška zgodba.”

Objavljajmo zgodbe

 

Če vas karkoli glede omenjenega ali pa še nezapisanega zanima, mi to sporočite. Potrudila se bom, da čim prej odgovorim ali pa pripravim nov zapis na novo temo.