Tri novosti na družbenih omrežjih

Verjetno ste opazili, da se družbena omrežja neprestano razvijajo in spreminjajo. Če nekaj časa ne spremljate sprememb, lahko večje število novosti zmede in uporaba je zato slabša. Raznim dodatkom in novostim pri uporabi družbenih omrežij precej vestno sledim, me pa vsakič znova zmotijo spremembe v prikazu analitik, četudi gre le za oblikovne spremembe. Tako pač je. Treba se je navaditi, saj so novosti običajno vpeljane po temeljitem premisleku in testiranjih. V končni fazi nam omogočajo boljšo izkušnjo.

 

1. Twitter omogoča iskanje z emojiji

Komuniciranje s sličicami, smeškoti, smajliji ali emojiji je vse bolj pogosto. Četudi se starejšim generacijam zdi taka komunikacija prazna in okrnjena, mlajših to očitno ne moti. Telefoni namreč omogočajo hitro in enostavno vstavljanje sličic v besedilo, ki nadomestijo besede ali celo besedne zveze. Mini sličice so zato postale popularne na prav vseh platformah. Izjema ostaja le LinkedIn, kjer komunikacija ostaja stroga, strokovna in poslovna.

Twitter je sedaj omogočil iskanje z emojiji. V iskalnik vnesete sličico in tako lahko najdete objave, ki vsebujejo to isto sličico (ali niz sličic) namesto ključne besede. Iskanje je možmo na osebnem računalniku ali na telefonu, vendar je na telefonu lažje, saj tipkovnice omogočajo vnos emojijev.

 

2. Facebook omogoča prikaz videa na vrhu strani

Facebook je družbeno omrežje, ki najhitreje uvaja novosti in spremembe. Največji pomen daje videu in poskuša ga vpeljati v vse nivoje komunikacije. Facebook Messenger že nekaj časa omogoča neposredno snemanje in pošiljanje videov, Facebook in FB Messenger omogočata 24-urne objave v Stories, novost za Facebook strani pa je obogatitev naslovne slike. Sedaj lahko v naslovno okno vstavite tudi video.

Video naj bo dolg od 20 do 90 sekund, dimenzija pa mora biti vsaj 820 x 312 slikovnih točk.

 

3. Hootsuite omogoča pripenjanje animiranih gif slik

Če za objavljanje na družbenih omrežjih uporabljate orodje Hootsuite, vam ta sedaj omogoča dodajanje gifov.

V okno za tvorjenje besedila vpišite /gif in odprlo se bo okno, kjer lahko po ključnih besedah iščete primeren gif za dodatek k objavi.

Hootsuite je koristno orodje za vnaprejšnje objave na različnih družbenih omrežjih in ga zelo rada uporabljam, da mi prihrani čas za objave na Twitter računih. Njegova slabost je, da še vedno ne omogoča taganja drugih uporabnikov na slikah.