Dilema: Osebni profil ali profil znamke na Twitterju?

Že na dveh izobraževanjih so mi slušatelji zastavili zanimivo vprašanje: Ali je bolje imeti oseben Twitter profil ali profil blagovne znamke. Odgovor ni povsem preprost in predvsem ni enak za vse. Obe možnosti imata svoje prednosti in slabosti.

Da bi lažje prišli temu vprašanju do dna, priporočam naslednji razmislek.

Ključno vprašanje: Kaj bo vaš cilj komuniciranja?

To je vprašanje, ki si ga morate obvezno zastaviti, preden se lotite kakršnekoli komunikacije na kateremkoli kanalu. Žal je ta korak pogosto spregledan in številni profili na družbenih omrežjih so zato sami sebi namen.

Če želite na družbenih omrežjih informirati o svoji ponudbi in novostih ali pa če želite zagotavljati uporabniško pomoč, potem dileme ni. Na Twitterju naj bo prisotna vaša blagovna znamka. Opremite jo z logotipom, uporabnike vikajte (no, to ni nujno, je pa najbolj pogosto) in upoštevajte nasvete za dobro poslovno komunikacijo na družbenih omrežjih.

Res je, da uporabniki raje komunicirajo z ljudmi kot z znamkami, a verjemite; če bodo rabili pomoč ali pa bodo nezadovoljni, vas bodo našli in vam napisali svojo težavo. V tem primeru je bolje, da nastopate kot blagovna znamka. Prednost je, da bo na vprašanja lahko odgovarjal kdorkoli bo zadolžen za upravljanje Twitter računa. Komunikacija ne bo toliko osebna, bo pa poslovna in odzivnost bo boljša, kar je glede na zastavljen cilj najbolj ustrezno.

Če ste majhno in novo podjetje, ki je na trgu prepoznavno predvsem zaradi vas samih, pa je že težje vprašanje. Ponovno je treba razmisliti, kaj bo cilj objav.

  • Nameravate izražati mnenja o aktualnih zadevah?
  • Želite navezovati poslovne stike?
  • Ste pripravljeni nastopati kot strokovnjak in obenem delati tudi na osebnem marketingu?
  • Želiti biti dostopni za novinarje?
  • Boste za Twitter profil skrbeli in na njem objavljali samo vi?

Če so bili odgovori pritrdilni, potem je zelo verjetno, da je za vas boljša izbira osebni Twitter profil. Prednost boste zaznali pri navezovanju stikov in pri B2B komunikaciji. Seveda pa morate biti ustrezno odzivni.

Kasneje, ko podjetje zraste in ko se bo pojavila potreba po izpolnjevanju drugih ciljev, lahko dodatno odprete še profil blagovne znamke. Vaš zaradi tega ne bo na nikakršni izgubi, saj imata profila drugačne cilje.

 

V naslednjem zapisu bom podala nekaj nasvetov za dober poslovni nastop na družbenih omrežjih, če se boste tega lotili z osebnim profilom.