Twitter je uporabnikom omogočil daljše videe. Kaj to pomeni?

Po kratkem dopustu me je Twitter prijetno presenetil. Pri nalaganju videa ni več zahteval rezanja posnetka na 30 sekund, kot je bilo doslej, ampak mi je dovolil naložiti kar celoten posnetek. Kako to?

Ta teden je podjetje Twitter naredilo velik strateški korak, ki nakazuje, v katero smer se želi razvijati. Uporabniki družbenega omrežja Twitter smo dobili novost, ki sploh ni bila vnaprej napovedana. Po novem lahko naložimo video, ki je dolg kar 140 sekund. 

Strateški koraki

Že nekaj časa opazujemo, kako na Facebooku vse bolj kraljujejo videi, ki so naloženi na to družbeno omrežje. Tudi podatki kažejo, da je tovrstnih objav vse več. Uporabniki Facebooka so v samo enem letu objavili kar 75 % več videov kot v prejšnjem letu. In zdi se, da Facebook s prikazi še dodatno spodbuja uporabo videov in uvaja novosti na tem področju (npr. Facebook Live). Video je vsekakor velika in strateška prioriteta Facebooka.

Twitter se je sedaj očitno odločil tekmovati s Facebookom tudi v tej tekmi. Verjetno nihče ne pričakuje, da bo Twitter dosegel popularnost svojih video vsebin v taki meri, kot je to v nekaj letih uspelo zgraditi Facebooku, a smer je dobra in nekaj sprememb je že vidnih. Če v tvitu objavite povezavo na YouTube, bo ogledov precej manj, kot če bi video naložili neposredno na Twitter, ki se začne celo samodejno predvajati, ko pridrajsate do njega. Z občutno daljšimi videi pa se možnosti za uporabnike močno povečujejo. Med temi uporabniki pa so ključni oglaševalci na družbenem omrežju Twitter. Prej ali slej si uporabnik (še posebej mobilni) zastavi vprašanje: Kako pa je s kakovostjo in prenašanjem podatkov?

V preteklem tednu so pri podjetju Twitter objavili novo sodelovanje. Združitev z mladim podjetjem Magic Pony bo omogočila napredne tehnične rešitve za številne izboljšave videa na Twitterju. Med temi naj bi bila predvsem boljša kompresija naloženih videov, videi bodo videti bolj kakovostni, obenem pa ne bodo zahtevali enormnih količin prenosa podatkov. Same dobre novice za uporabnike! In seveda tudi za oglaševalce, ki se vse bolj obračajo k video oglaševanju na Twitterju.

Kako je videti zadnja novost v praksi?

Tole je video, ki je dolg 1 minuto, 720p HD, tehtal pa je 59 MB.

Lepo poletje vsem!